Επιστροφή

Φατνιοπλαστική

Φατνιοπλαστική. Τι είναι ;

Αυτός ο τύπος στοματικής χειρουργικής διεξάγεται συνήθως για την προετοιμασία ενός ασθενούς για μερική ή πλήρη οδοντοστοιχία ή για τη διόρθωση ανωμαλιών στην στοματική κοιλότητα που εμποδίζουν μια άνετη ή ασφαλή εφαρμογή. Όταν μια οδοντοστοιχία δεν είναι άνετη και ταιριάζει ανεπαρκώς, καθημερινές δραστηριότητες όπως φαγητό και ομιλία μπορεί να είναι οδυνηρές ή αμήχανες.


Γιατί χρειάζομαι Φατνιοπλαστική;

Ορισμένοι ασθενείς διαπιστώνουν ότι οι οδοντοστοιχίες τους εξακολουθούν να προκαλούν πόνο ή απλώς δεν ταιριάζουν καλά. Η χειρουργική διόρθωση της ακρολοφίας της γνάθου μπορεί να επιλύσει αυτά τα άβολα θέματα. Η απώλεια των δοντιών μπορεί να έχουν επηρεάσει το σχήμα και το μέγεθος της. Η εξάλειψη της ενόχλησης από σημαντικές καθημερινές δραστηριότητες, όπως η μάσηση και η ομιλία, μπορεί να ωφελήσει πάρα πολύ την ευημερία και καθημερινότητα των ασθενών μας.

Τύποι Φατνιοπλαστικής

Ο τύπος της Φατνιοπλαστικης που μπορεί να χρειαστείτε εξαρτάται από την ανατομία των στοματικών δομών σας και τον τύπο των οδοντοστοιχιών ή άλλων αποκαταστάσεων που έχετε ή θα λάβετε.
Σύνηθες πρακτικές είναι :

- Επαναδιαμόρφωση και εξομάλυνση του οστού των οστών
- Εξαγωγή δοντιών
- Απομάκρυνση περίσσειας μαλακού ιστού στο στόμα
- Διαδικασίες μεταμόσχευσης οστών ή ιστών
- Έκθεση των επιρρεπών δοντιών